Logo met een R

Als je een goed en duidelijk logo hebt, zorg je ervoor dat jouw bedrijf veel beter herkend wordt. Het logo van een bedrijf of instelling heeft vaak een specifieke betekenis. Het vertelt ons waar de organisatie voor staat en wat men wil uitstralen. Er zijn veel logo’s die een afbeelding hebben. Maar dit hoeft niet altijd zo te zijn natuurlijk. Je kunt ook heel goed gebruik maken van alleen letters met een bepaalde vorm en kleur. In deze blog de aandacht voor logo’s met een R.

Betekenis

Als een logo alleen een afbeelding bevat, hebben we het over een beeldmerk. Beeldmerken blijven als tenminste goed zijn ontworpen, goed hangen in het geheugen. Gebruik je een logo met alleen tekst hoeft dit hier echter niet voor onder te doen.

Heb je een logo met alleen letters wordt dit ook wel een woordmerk genoemd. Een woordmerk kan verwijzen naar de merknaam, maar kan ook een slogan bevatten. Het komt vaak voor dat de merknaam te lang is. Vaak zien we dan dat deze met de initialen wordt afgekort. Dat noemen we dan ook wel een monogram.

De tekst van een bepaald woordmerk wordt over het algemeen opgemaakt in de kleuren en lettertypes uit de huisstijl van de betreffende organisatie. Het kan zijn dat men hier gebruik maakt van een bestaand lettertype. Het gebeurt ook vaak genoeg dat de letters speciaal zijn ontworpen.

Logo’s met een R

Een voorbeeld van een bedrijf dat een logo met een R heeft, is de Amerikaanse computerspelletjesproducent Rockstar. Hun logo bestaat uit een geel vlak met zwarte letter R en een witte ster. De verwijzing lijkt ons duidelijk.

In de auto-industrie heeft Rolls-Royce een logo met een R. Het blauwe logo met witte letters heeft in het midden een dubbele R staan. Deze zijn iets over elkaar heen geschoven. In het bovenste deel staat het naamdeel Rolls en het onderste Royce. De kleur blauw staat voor autoriteit en betrouwbaarheid. Dit is natuurlijk alles waar het legendarische automerk voor staat.

De streamingsdienst Rakuten gebruikt heeft een opvallende rode cirkel met een witte letter R.  De naam Rakuten zien in verschillende kleuren terug.

    Stel ons je vraag