Hoe ontwerpen wij een huisstijl

Logosnel blinkt uit in een supersnelle levering — 1 tot 3 werkdagen — van professioneel ontworpen logo’s tegen een superscherp tarief (vanaf € 99 exclusief btw voor een standaard logo), met net zoveel revisies in de prijs inbegrepen als nodig zijn voor 100% klanttevredenheid. Maar wist je dat we dezelfde dienst leveren, met dezelfde voorwaarden, voor een professionele huisstijl? Wil je bij ons je huisstijl laten ontwerpen, dan ben je verzekerd van de eerste concepten binnen drie werkdagen en onbeperkte revisies, voor een tarief vanaf € 119 (exclusief btw). Hoe bereiken we dit resultaat? We vertellen het hieronder.

Wat is een huisstijl?

Een huisstijl, als begrip, is iets lastiger te definiëren dan alleen een logo. Je huisstijl is het geheel van (visuele) uitingen die de identiteit van je merk of bedrijf uitdragen. In het Engels wordt daarom ook wel van corporate identity gesproken voor huisstijl. Zo bezien is je huisstijl dus allesomvattend als het om de grafische kant van branding gaat: logo, kleurgebruik, grafische elementen, lettertypes… Bij Logosnel vertalen we dat in een strakke vormgeving van briefpapier, visitekaartjes, enveloppen, enzovoort. Kortom, van al je uitingen waar het belangrijk is dat je een goede indruk maakt.

Het complete plaatje

Een huisstijl laten ontwerpen gaat eigenlijk verder waar een logo laten maken ophoudt. Met een professioneel logo bereik je dat je merk, door een simpele en effectieve visual, mensen aanspreekt en in hun geheugen blijft hangen. Een huisstijl zet dit idee door met een consistente, visuele stijl die je in iedere communicatie-uiting kunt gebruiken. Zo krijgen je klanten altijd hetzelfde beeld van je merk. Een goede, professionele huisstijl onderscheidt jouw communicatie van die van je concurrenten, en omvat meer dan alleen maar een goed ontworpen logo.

Logo en huisstijl

Een logo vormt wel de basis van een huisstijl. Dat is terecht: het logo is het beeldmerk dat symbool staat voor je product of onderneming. Het logo zie je daarom ook graag terug op alle elementen van je huisstijl: bovenaan brieven, op de envelop, op je visitekaartje. In sommige gevallen kan het een stijlvol effect hebben om je logo, of een deel daarvan, ook als watermerk op te nemen in bijvoorbeeld briefpapier. Verder kan je logo dienen als de basis in stijl, vorm en kleurstelling voor de andere grafische elementen in je huisstijl. Daarom ontwerpen we logo en huisstijl vaak in nauwe samenhang. Heb je al een logo? Geen probleem, wij maken altijd een passend geheel. Heb je nog geen logo? Bij ons kun je voor een vaste prijs van € 99 (exclusief btw) een logo laten ontwerpen.

Kleur in je huisstijl: we maken het niet te bont

Net als in je logo, helpt het gebruik van kleur enorm om in het oog te springen met je huisstijl. Een professionele huisstijl met logo bevat een duidelijke kleurstelling die consistent is tussen de verschillende elementen, en in al je uitingen naar voren komt. Maar, tenzij je er een goede reden voor hebt, leiden te veel kleuren vaak alleen maar af. Dit geldt nog meer voor je huisstijl dan voor je logo. We vermijden vooral te veel verschillende kleuren: een kleurverloop of meerdere dezelfde tinten kunnen juist wel goed werken.

Een huisstijl inkaderen

Het creëert een uitzonderlijk effect als je je brieven een bijzonder vormgegeven rand geeft. Bijvoorbeeld een licht geometrisch patroon in één of twee kleuren. Kijk maar eens naar een aantal voorbeelden om te zien hoe we dat doen. Een rand is een prima plek om een brief, offerte of factuur visueel aantrekkelijk te maken met kleur en/of een patroon. Bovendien werkt het een beetje als de lijst van een schilderij of foto, en brengt de (tekstuele) inhoud visueel in focus. De meeste drukkers en zelfs printers voor thuis kunnen helemaal tot de rand printen, dus dat is geen bezwaar voor een mooie rand.

Graphics in de achtergrond

Behalve een logo, watermerk (bijvoorbeeld een gedeelte van je logo) en een rand kun je nog meer grafische elementen toevoegen aan je huisstijl. Onze designers zijn experts in het toepassen van kleurenvlakken, kleurverlopen en geometrische patronen als stijlvolle, grafische achtergronden op enveloppen, omslagen en de achterkant van visitekaartjes. Een extra voordeel van het gebruik van grafische patronen is dat ze terug kunnen komen op je uitingen op het web, zoals je website en sociale media, om voor nog meer herkenbaarheid te zorgen.

Stijlvolle typografie

Behalve alle kleurrijke grafische elementen, val je op met een goede typografie in je huisstijl. Onze designers hebben de juiste ervaring en expertise om de juiste lettertypes te kiezen uit het aanbod van duizenden, om zo precies de stijl en boodschap over te brengen waar je voor wilt gaan. Daarnaast zijn ze vakkundig in het uitlijnen en positioneren van tekstelementen. Vermeldingen van adres- en andere contactgegevens zijn een vast onderdeel van iedere huisstijl en zien er strak en professioneel uit als er aandacht aan is besteed. Bovendien is een goede typografie ook van nut voor de inhoud van je correspondentie.

Letten op je doelgroep

Net als voor een logo geldt ook voor een huisstijl dat deze moet passen bij je doelgroep. Je kunt kiezen voor strak, eigentijds, gedurfd, zakelijk, speels, creatief enzovoorts, en daarbinnen zijn ook eindeloze variaties mogelijk. Onze ontwerpers weten goed wat past bij welke doelgroep, en bij welke boodschap je wilt uitdragen in je communicatie. Daarvoor zullen we goed naar je luisteren, zodat we samen tot een optimale stijl komen.

Consistentie in stijl

Het voordeel van je ontwerp aan ons uitbesteden is dat we een breed spectrum aan diensten aanbieden. Dat gaat zelfs voorbij alleen een logo of een volledige huisstijl. We kunnen ook allerlei design verzorgen voor zowel on- als offline beeldmateriaal. Denk bijvoorbeeld aan banners voor sociale media, drukwerk zoals flyers en brochures, en productverpakkingen. We kunnen dit alles doen op een consistente manier, in een stijl die staat als een huis.

Voordelig en snel een professionele huisstijl laten maken

Bij Logosnel kun je rekenen op een netwerk van vakkundige ontwerpers die voor jou een professionele huisstijl met logo maken. Voor een prijs vanaf € 119 (exclusief btw) krijg je hoge kwaliteit printbestanden en ontwerpen voor alles dat je nodig hebt: briefhoofd, enveloppen, visitekaartjes enzovoorts. Binnen drie werkdagen krijg je je eerste concepten, die je onbeperkt mag herzien. Net zolang tot je 100% tevreden bent met het resultaat.

Een huisstijl ontwerp aanvragen

Ben je overtuigd na het zien van ons portfolio? Aanvragen doe je simpel en snel via onze website. We vragen je om bepaalde informatie welke ons helpt een goed beeld te vormen van je onderneming en/of wensen. Heb je voorbeelden of een eigen schets? Stuur deze vooral mee.

Huisstijl ontwerp aanvragen

Zet ons direct aan het werk!

Heb je nog vragen?

Neem dan contact met ons op. We proberen je vraag binnen 24 uur te behandelen. Veel algemene vragen hebben we daarnaast beantwoord op onze veelgestelde vragen pagina.

    Stel ons je vraag