Logo met Pijl

Met een goed ontworpen logo zorg je ervoor dat een bedrijf of instelling herkend wordt door het grote publiek. Een logo heeft over het algemeen genomen een bepaalde betekenis. Wat wil de organisatie uitstralen en waar staan ze voor? Vaak bevatten logo’s een afbeelding, maar ze kunnen ook alleen tekst of een combinatie van de twee bevatten. Meestal heeft de afbeelding wel een symbolische betekenis waarmee de organisatie wil worden geassocieerd. In deze blog gaan we in op het logo met pijl.

Betekenis

Het pijl symbool is gebaseerd op de pijl met de boog als wapen wordt afgeschoten. Over het algemeen wordt er een richting of een bepaald traject mee aangeduid.  De pijl kan ook een tip of aanwijzing aanduiden, waar men de aandacht op wil vestigen. De pijl was ook een symbool van verdediging tegen kwade geesten. Om deze buiten te houden werd de voordeur vaak van pijlen voorzien.

Logo’s met een pijl

Er zijn veel organisaties en instellingen die een logo met pijl hebben. In ons land zijn de Nederlandsche Spoorwegen (NS) wel het bekendst. Het bekende logo met de pijlen is reeds in 1968 ontworpen. De uiteinden staan voor ‘heen’ en ‘terug’. De lijnen in het midden staan voor het spoor.

Balast Nedam, een van de grootste aannemers van ons land heeft een dubbele pijl in het logo staan.

Ook in de auto-industrie regelmatig een logo met pijl tegen. Een mooi voorbeeld is Skoda. Veel mensen denken het logo van deze autofabrikant een pijl en vleugels bevat. De pijl klopt helemaal, maar de vleugels zijn eigenlijk een indianentooi. De symbolen samen staan voor voortuitgang en toekomstgerichtheid.

De restaurantketen Subway heeft ook een bijzonder logo met pijlen. Een naar links vanuit de letter S en een naar rechts aan het einde van de letter Y. Het ontwerp staat voor kracht en vooruitgang maar kijkt ook terug op een rijke historie en achtergrond die niet mag worden vergeten.

In het logo van Amazon.com staat een pijl die loopt van de letter A naar de letter Z. De betekenis hiervan is wat dieper. Men bedoelt ermee dat je bij Amazon in feite alles kunt kopen.

 

    Stel ons je vraag