Logo met adelaar

Met een goed ontworpen logo zorg je ervoor dat jouw bedrijf herkend wordt door het grote publiek. Over het algemeen kun je stellen dat een logo een bepaalde betekenis heeft. Wat wil je als organisatie uitstralen en waar staan je voor? Veel logo’s zijn voorzien van een afbeelding. Ze kunnen echter ook alleen tekst of een combinatie van de twee bevatten. Veelal heeft de afbeelding wel bepaalde betekenis waarmee het bedrijf wil worden geassocieerd. In deze blog gaan we in op het logo met adelaar.

Betekenis

Het symbool van de adelaar is altijd al belangrijk geweest. In allerlei beschavingen en culturen, zag je het terug bij zowel religieuze als bestuurlijke aangelegenheden. Het staat voor heldhaftigheid, macht en overwinning. Ze staan ook bekend als de boodschappers van de hemel maar ook als de belichaming van de zogenaamde zonnegeest.

In de Egyptische Pyramides, tempels en sarcofagen kwam je in de oudheid al de Egyptische adelaar tegen. Het was ook de heilige vogel van de Godin Isis, die symbool stond voor de vruchtbaarheid. Het is in het huidige Egypte nog steeds een symbool dat je onder andere terugvindt in de nationale vlag.

Logo’s met een adelaar

Er zijn diverse organisaties en instellingen die een logo met adelaar hebben. In ons land zie je het terug in verschillende bestuurlijke organisaties. Een voorbeeld hiervan is de gemeente Nijmegen. In het wapen van Duitsland zie je hem ook terug.

Ook veel sportverenigingen hebben een logo met adelaar. Wat dacht je van de Go Ahead Eagles, de roemruchte voetclub uit Deventer. Maar ook het legendarische Benfica uit Portugal is zo’n club. Verder zie je ook bij veel motorclubs de adelaar terug in hun logo’s en emblemen. Van de motorclub kom je vanzelf op motorfabrikanten. Ook daar is de adelaar een geliefd symbool. Moto Guzzi is een van de meest legendarische motormerken die een logo met adelaar hebben.

Ietwat rustiger gaat het eraan toe in de modebranche. Ook hier komen we de adelaar tegen. Het kledingmerk Lyle and Scott heeft ook een logo met adelaar waarmee zij ongetwijfeld de stoerheid van hun kledinglijnen willen benadrukken.

 

    Stel ons je vraag