Ons logo ontwerp proces

Ondernemers die bij ons hun logo laten ontwerpen, kunnen rekenen op een vakkundig design dat snel en voordelig beschikbaar is mede dankzij ons op veel ervaring gebaseerde proces. Maar hoe gaan we eigenlijk te werk om dit resultaat te bereiken? Eigenlijk spelen onze klanten daar, bewust of onbewust, een hele grote rol in. We luisteren erg goed, vanaf de eerste aanvraag tot de laatste herziening, naar wat onze klanten willen, en verwerken dat in het perfecte logo. Wij zijn immers pas tevreden als jij dat bent. Als onze ontwerpers helemaal klaar zijn, heb je een logo dat je in alle vormen en alle afmetingen kunt gebruiken.

Van tevoren informatie verzamelen

De belangrijkste speler in het hele ontwerpproces van een logo is de klant. Het logo moet passen bij wat jij in gedachten had, en bij wat je ermee wilt bereiken. Daarom helpt het ons — en jezelf — enorm als je van tevoren al zoveel mogelijk informatie verzamelt. Het geeft niet als je geen ontwerpkennis hebt. Waar we veel aan hebben, zijn de volgende gegevens:

 • De bedrijfs-, merk- of productnaam waar het logo voor is;
 • Slogan, eigenschappen en/of diensten die daar misschien bij horen;
 • Een korte omschrijving in je eigen woorden van je bedrijf, product en/of dienst.

Meer informatie en wensen

Het kan zijn dat je zelf nog meer ideeën hebt over je logo, voor je een aanvraag doet, of bij het geven van feedback. We horen het in ieder geval graag! Waar je aan kunt denken is het volgende:

 • Eigen beeldmateriaal dat je graag in je logo verwerkt wilt zien;
 • Logo’s van andere bedrijven of producten die jou aanspreken en als voorbeeld kunnen dienen;
 • Kleuren of misschien zelfs kleurcodes die in je logo gebruikt moeten worden;
 • Alle andere ideeën en/of specificaties voor je logo zijn welkom bij ons!

Een logo laten maken begint met een aanvraag

Via ons aanvraagformulier start je bij ons het traject om je bedrijfslogo laten ontwerpen. We hebben hier een aantal vragen voor je op een rijtje gezet die het voor jou en voor ons gemakkelijker maken om snel tot je gewenste logo te komen. Waarschijnlijk heb je aan veel van deze vragen zelf ook al gedacht en is het invullen een peulenschil. Heb je je notities al op papier gezet en geen zin om onze vragenlijst in te vullen? Stuur dan je aanvraag en gegevens naar info@logosnel.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Wij bekijken eerst je aanvraag

Als je aanvraag bij ons binnen is, bekijken we eerst of we voldoende info hebben om het ontwerptraject in te gaan. Je hoeft niet alles van tevoren te weten of in te vullen, maar hoe meer informatie je hebt, hoe beter. Hoe meer informatie je geeft over welke kleur, vorm en ideeën je wilt dat je logo uitstraalt, hoe sneller we met de eerste concepten kunnen komen. Als we niet genoeg informatie hebben om aan de slag te kunnen, zullen we je benaderen per telefoon of e-mail met wat vragen.

Genoeg informatie? Eerste ontwerp

Als wij genoeg informatie hebben, zetten we een vormgever aan het werk. Wij hebben een groot netwerk van ervaren en professionele designers, zodat je aanvraag altijd snel kan worden opgepakt. Zo heb je binnen uiterlijk drie werkdagen minimaal twee (maar vaak drie of vier) concepten waar je al mee aan de slag kunt. Het is mooi als je al meteen tevreden bent, maar anders kun je ons je opmerkingen doorgeven, en passen we gewoon het ontwerp aan. Het maakt niet uit hoeveel revisies je wilt, je betaalt altijd hetzelfde.

Niet meteen tevreden? Geef feedback

De conceptlogo’s die we leveren, hoeven wat ons betreft niet het eindresultaat te zijn. Het komt voor dat klanten meteen tevreden zijn met wat ze krijgen, maar ben je dat niet, dan kun je ons dat gewoon vertellen. We gaan dan een nieuwe revisie maken op basis van je opmerkingen: wat je wel en niet bevalt aan het eerste concept. Het doel is om samen naar een definitief logo te werken. De ervaring leert ons dat dit in de meeste gevallen niet meer dan twee correctierondes duurt, deze correctierondes duren circa drie werkdagen maar gaan vaak sneller.

Doel bereikt: professioneel logo in vele formaten

Zijn we eruit, en heb je het perfecte ontwerp, dan wil je dat natuurlijk op allerlei manieren kunnen gebruiken. Daarom leveren we je logo als vectorbestand. Je krijgt ten minste een AI-bestand om zelf in Adobe Illustrator te kunnen gebruiken, en een EPS-bestand. Daarnaast krijg je van ons ook je logo als JPEG, PNG en PDF, en die laatste kun je meteen in drukwerk gebruiken. Al deze varianten zijn bij de prijs inbegrepen, en je bent vrij om je logo helemaal naar eigen wens te gebruiken.

Welke soort logo laten maken?

We bieden twee varianten logo’s aan: een standaardlogo voor € 99,- en een logo met mascotte- of cartoontekening, waar we € 169,- voor vragen (genoemde prijzen zijn exclusief btw). Een icoon of ander simpel grafisch element past in een standaard logo, maar een mascotte of een cartoon tekenen en verwerken in een professioneel logo betekent meer werk. Daarom kunnen we ook geen spoedlevering (binnen 24 uur) voor een mascotte- of cartoonlogo aanbieden. Voor een standaardlogo is dit wel mogelijk, dan betaal je € 149 exclusief btw.

Wat is een professioneel logo?

Waaraan kun je nu zien dat sommige ondernemers door een professional hun logo laten maken? Wat maakt hun logo goed? De bepalende factoren gebruiken onze ontwerpers om hun werk onderscheidend te maken, maar ze zijn ook voor jou, als klant, een handig handvat om te beoordelen of je tevreden bent over je logo. Er zijn wel wat algemene principes waarin een logo zich positief kan onderscheiden — een goed logo is tijdloos, blinkt uit in eenvoud, en is uniek — maar de belangrijkste twee dingen waar je zelf aan kunt denken zijn:

 • Wat wil je uitstralen met je logo, en
 • Welke doelgroep wil je aanspreken?

Hoe beter je dit weet, hoe beter onze ontwerpers hierop kunnen aansluiten. Succes gegarandeerd!

Huisstijl laten ontwerpen om je logo optimaal te gebruiken

Je logo is de belangrijkste uiting van je merk of bedrijf. Om het optimaal tot zijn recht te laten komen, moet de rest van je vormgeving, zoals visitekaartjes, briefpapier of verpakkingsmateriaal, goed aansluiten op je logo. Gelukkig kun je bij ons ook een professionele huisstijl laten maken. Je kunt al een huisstijl laten ontwerpen voor € 119 exclusief btw, en net als bij een logo ontvang je de eerste concepten binnen drie werkdagen en heb je onbeperkte revisies. Zo haal je het maximale uit je perfecte logo.

Logo laten ontwerpen

Ben je overtuigd na het zien van ons portfolio? Aanvragen doe je simpel en snel via onze website. We vragen je om bepaalde informatie welke ons helpt een goed beeld te vormen van je onderneming en/of wensen. Heb je voorbeelden of een eigen schets? Stuur deze vooral mee.

5

Logo ontwerp aanvragen

Zet ons direct aan het werk!

Heb je nog vragen?

Neem dan contact met ons op. We proberen je vraag binnen 24 uur te behandelen. Veel algemene vragen hebben we daarnaast beantwoord op onze veelgestelde vragen pagina.

  Stel ons je vraag