Logo met bloem

Als je een goed ontworpen logo hebt, zorg je ervoor dat jouw bedrijf bekend wordt bij het grote publiek. Een logo heeft over het algemeen genomen wel een bepaalde betekenis. Waar sta je voor als organisatie en wat wil je uitstralen? Heel veel logo’s zijn voorzien van een afbeelding of symbool. Het kan ook alleen tekst of een combinatie van de twee bevatten. De afbeelding heeft vrijwel altijd een bepaalde betekenis waarmee je als bedrijf wil worden geassocieerd. In deze blog kijken we naar het logo met bloem.

Betekenis

De bloem heeft een brede betekenis. Zo staat die voor levensvreugde en levenskracht. Maar hij is ook het symbool voor de aarde en zon.

In de diverse culturen en religies heeft de bloem weer een specifieke betekenis. De symbolische betekenis die door de mens aan de bloem wordt gegeven, is als waarschijnlijk al zo oud als de mens zelf.

Specifieke bloemen hebben dus vaak ook weer een bepaalde betekenis. Al sinds mensenheugenis wordt de bloem gebruikt om iets duidelijk te maken aan een ander. Zo laat je met het geven van een rode roos weten dat je van iemand houdt. Hij staat ook voor hartstocht en verleiding. Een roze roos is weer symbolisch voor blijdschap en waardering.

De Iris is het symbool voor wijsheid, optimisme, mannelijkheid en vertrouwen. De naam komt van de Griekse Godin Iris, de regenboog. De regenboog wordt gezien als een boodschapper, de verbinding en vriendschap tussen de Goden en het aardse.

Logo’s met een bloem

Er zijn heel veel bedrijven die een logo met bloem hebben. Uiteraard zie je het terug bij heel veel bloemisten en tuincentra. Maar ook bloemen bezorgorganisaties mag je hier niet vergeten. Neem nu Fleurop als voorbeeld. Hier zie je de combinatie van een hardlopend persoon en een bosje bloemen. Het voorbeeld spreekt voor zich.

Een andere branche waar we veel een logo met bloem zien, is de wellness branche. Bij wellness-centra, schoonheidssalons, spa’s et cetera zien veelal een logo met voornamelijk de lotusbloem. Deze staat voor puurheid en zuiverheid. De lotusbloem bloeit ook zeer lang. Om deze reden staat die ook voor het leven.

    Stel ons je vraag