Logo met een B

Een goed ontworpen logo is erg belangrijk voor de herkenbaarheid van jouw bedrijf. Het heeft ook vaak een bepaalde betekenis. Het moet uitstralen waar jouw bedrijf voor wil staan. Veel logo’s bevatten een afbeelding al dan niet in combinatie met letters. Maar je kunt natuurlijk alleen maar letters gebruiken. In deze blog gaan we speciaal in op verschillende logo’s met een B.

Betekenis

Als je een logo met alleen een afbeelding hebt, noemen we dit een beeldmerk. Als het alleen uit letters bestaat, dan noemen we het een woordmerk of woordlogo. Een woordmerk zal veelal naar de merknaam verwijzen. Het kan ook een bepaalde slogan zijn. Er zijn ook genoeg situaties waarbij je de initialen van een langere naam terugziet.

Een woordmerk of woordlogo zal meestal in de kleuren en met de lettertypes van de huisstijl worden gemaakt. Dit kunnen zowel speciaal ontworpen letters als standaard beschikbare lettertypes zijn.

Het monogram is een bijzondere vorm van een woordlogo. Dit is een logo dat bestaat uit één letter of meerdere door elkaar gevlochten letters. Dit zijn vaak heel krachtige logo’s die bij velen in het geheugen staan gegrift.

Logo’s met een B

Als je op zoek gaat naar voorbeelden van een logo met een B dan is het logo van Beats by Dre een heel fraai voorbeeld. Het lijkt een heel simpel logo. Een witte cirkel met een rode letter B. De ontwerpers van geluidsproducent hebben er echter goed over nagedacht. De witte cirkel symboliseert het menselijk hoofd. De letter B moet een koptelefoon voorstellen.

In de auto-industrie heeft Bentley een logo met een B. Het betreft in dit geval een combinatie van de vleugels met in het midden een cirkel met de letter B.

De roze letter B wordt door veel kleine kinderen direct geassocieerd met de geliefde poppen. Een ander voorbeeld is het logo van horlogefabrikant Breitling. Voorheen had het bedrijf een klassiek gevleugeld logo met een B. Enkele jaren terug is het bedrijf een nieuwe weg ingeslagen. Hierbij hoorde ook een nieuw logo. Een sierlijk vormgegeven letter B op een geel vlak. De meningen over het nieuwe logo zijn overigens verdeeld.

    Stel ons je vraag