Logo met een M

Een goed ontworpen logo is van groot belang voor de herkenbaarheid van jouw bedrijf. Over het algemeen heeft ook een bepaalde betekenis. Een logo moet uitstralen waar het bedrijf voor staat. Veel logo’s bevatten een afbeelding eventueel in combinatie met letters. Maar je kunt er ook voor kiezen om alleen maar letters gebruiken. In deze blog gaan we speciaal in op verschillende logo’s met een M.

Betekenis

Als een logo alleen een afbeelding heeft, noemen we het een beeldmerk. Bestaat het alleen uit letters, dan wordt het een woordmerk of woordlogo genoemd. Een woordmerk heeft meestal een relatie met de merknaam. Vaak is het ook een bepaalde slogan. Er zijn ook veel situaties waarbij je de initialen van een langere naam ziet, die men wil afkorten.

Een woordlogo of woordmerk zal normaliter in de kleuren en met de lettertypes worden gemaakt die terugkomen in de huisstijl van het bedrijf. Dit kunnen speciaal ontworpen letters zijn maar ook standaard beschikbare lettertypes.

Een monogram is een bijzondere uitvoering van het woordlogo. Het is een logo dat bestaat uit één letter of meerdere letters die door elkaar heen gevlochten zijn. Veel van deze monogrammen zijn heel krachtige logo’s die door veel mensen zullen worden onthouden.

Logo’s met een M

Het meest bekende voorbeeld van een logo met een M is ongetwijfeld het logo van MC Donalds.  Wie herkent de grote gele letter M niet als je bijvoorbeeld op de snelweg rijdt en flinke trek krijgt. Je ziet de M al van grote afstand hoog boven alles uittorenen.

Het geelwitte M&M’s logo zal bij de liefhebbers van de bekende lekkernij ook in het geheugen staan.

In de modewereld zien we M&S-mode met een woordlogo waarin de letters M en S zijn verwerkt. De vormgeving van het logo is in de loop der tijd verschillende malen aangepast.

In de auto-industrie heeft BMW een fraai logo met een M. Het betreft in dit geval een combinatie van de letter M voorafgegaan door drie strepen die in lijn staan met de eerste poot van de M. Het is het logo van de speciale zeer sportieve uitvoeringen van het beroemde Duitse automerk.

    Stel ons je vraag