Logo met een N

Een goed logo is erg belangrijk. Het zorgt voor een betere herkenbaarheid van jouw bedrijf. Een logo heeft vaak een bepaalde betekenis. Het straalt uit waar jouw organisatie voor wil staan. Veel logo’s hebben een afbeelding. Maar je kunt natuurlijk ook met alleen maar letters aan de slag. In deze blog gaan we speciaal in op verschillende varianten van een logo met een N.

Betekenis

Als een logo met alleen een afbeelding, noem je een beeldmerk. Bestaat een logo alleen uit letters, dan hebben we het over woordmerk of woordlogo. Een woordmerk kan verwijzen naar de merknaam, maar kan ook een bepaalde slogan bevatten. Vaak zie je ook de initialen van een langere naam terug.

Een woordmerk zal over het algemeen worden opgemaakt in de kleuren en lettertypes uit de huisstijl van de betreffende organisatie. Dit kunnen speciaal ontworpen letters zijn maar ook standaard lettertypes.

Een monogram is een specifieke vorm van een woordlogo. Hierbij bestaat het logo uit één letter of meerdere letters die door elkaar gevlochten zijn.

Logo’s met een N

Als je gaat kijken naar voorbeelden van een logo met een N dan is Netflix een uiteraard een heel bekend voorbeeld. Ze hebben hun merknaam als woordmerk in rode letters. Sinds enige tijd zien we ook de rode letter N in 3-D-vorm op een zwart vlak. Op mobiele apparaten valt dit logo veel beter op. Er is veel gediscussieerd over wat de betekenis. Netflix laat zich vooralsnog niet over uit.

De luchtvaartmaatschappij North West Airlines heef een heel simpel logo waarbij de letters N en W op een heel slimme en originele manier met elkaar zijn verweven.

Heel fraai is ook de letter N in het woordmerk van koffieproducent Nespresso. Het woord Nespresso wordt in hoofletters geschreven en alleen de letter N is het enige grafisch vormgegeven teken. Het zijn twee gelijke v-vormige tekens die aan elkaar zijn gespiegeld, waardoor het de letter N vormt. Een andere producent van koffie dat een logo met een N heeft is Nescafé. Ook zij gebruiken een hun merknaam als woordmerk. De letter N eindigt met een streep naar rechts bovenlangs de rest van de letters.

    Stel ons je vraag