Logo met een S

Een goed logo zorgt voor een betere herkenbaarder van jouw bedrijf. Veelal heeft een logo een bepaalde betekenis. Het moet uitstralen waar jouw organisatie voor staat. Veel logo’s bevatten een afbeelding. Maar natuurlijk kun je ook alleen maar letters gebruiken. In deze blog gaan we speciaal in op verschillende varianten van een logo met een A.

Betekenis

Als een logo alleen uit een afbeelding bestaat, spreek je van een beeldmerk. Bestaat het alleen uit letters, dan spreek je van een woordmerk of woordlogo. Een woordmerk kan de merknaam zijn, maar ook een bepaalde slagzin. Ook kunnen het de initialen van een langere naam zijn die je wilt afkorten.

Een woordmerk wordt normaliter opgemaakt in de kleuren en lettertypes zoals die in de huisstijl van de betreffende organisatie zijn vastgelegd. Dit kunnen bestaande lettertypes zijn, maar ook speciaal ontworpen letters.

Een specifieke vorm van een woordlogo is het monogram. Het logo bestaat hierbij uit één letter of uit een aantal letters die door elkaar gevlochten zijn.

Logo’s met een S

Als je gaat kijken naar voorbeelden van een logo met een S dan is Shopify een mooi voorbeeld. Shopify is een wereldwijd handelsplatform. Hun logo is een witte letter S in het groen boodschappentasje.

Iedereen die gebruik maakt van sociale media kent vast en zeker Skype wel. Je herkent het aan de blauwe ronde vorm met de witte letter S. Ook uit de wereld van de software is het logo van Subliem Tekst. Heel fraai ook is het logo van het IT-bedrijf Symfonie. Hierbij is de letter S verweven met de letter F.

In de auto-industrie komen we het Japanse merk Suzuki tegen. Suzuki betekent ‘lang levend’. Hiermee wil de fabrikant vast en zeker de kwaliteit van het merk benadrukken. De grote letter S heeft verder geen specifieke betekenis maar staat als initiaal voor de naam van het bedrijf. In dezelfde branche zien we het bekende merk Seat hetzelfde doen.

In de fietsenbranche kom je het bedrijf Specialized tegen met een dat een logo met een S. Het gaat in dit geval in een heel flitsende letter S met daarnaast de volledige merknaam.

    Stel ons je vraag