Logo met paard

Logo’s van bedrijven of instellingen zorgen voor een grote herkenbaarheid. Het is een van de onderdelen uit de huisstijl van dergelijke organisaties. Een logo zorgt voor bekendheid bij het grote publiek. Maar het logo heeft ook meestal een diepere betekenis. Het kenmerkt waar de organisatie voor staat. Neem nu het paard. Je zou het bijvoorbeeld aan dierenorganisaties of maneges linken. Maar dat is een misvatting. De betekenis ervan is veel breder.

Betekenis

In veel religies en culturen wordt het paard als een heilig dier beschouwd. Het paard staat voor kracht, snelheid, vitaliteit maar ook geloof. Het staat echter ook symbool voor het ego. In veel mythen en sprookjes komen vaak paarden voor als waarzeggende wezens of met bijzondere toverkrachten.  Een voorbeeld hiervan uit de Keltische mythen is het paard van Parcival. Ook het gevleugelde paard Pegasus is natuurlijk wereld beroemd. Het staat symbool voor de overwinning.

Logo’s met een paard

Een logo met paard wordt waarschijnlijk het meest gebruikt in de auto-industrie. Het paard wordt veelal met kracht en beweging geassocieerd. Dit past natuurlijk perfect bij roemruchte automerken.

Het meest bekende logo met paard van dit moment is ongetwijfeld van Ferrari. Het paard uit het logo van Ferrari verwijst vast en zeker naar de paardenkracht. De meeteenheid waarin we al sinds jaar en dag de kracht van de motor van de auto uitdrukken. De gele achtergrond staat overigens voor de stad Modena. Een andere krachtpatser die een logo met paard heeft, is Porsche. Net als bij Ferrari hoeven we aan autoliefhebbers geen uitleg te geven.

Het laatste legendarische logo met paard uit de auto-industrie is dat van Ford. We hebben het dan natuurlijk over de Ford Mustang. Het logo met een naar links rennend paard dat in de jaren 60 werd ontworpen straalt natuurlijk een en al kracht en snelheid uit. Over het feit dat het paard naar links loopt, is veel gespeculeerd. Er zijn mensen die zeggen dat het komt door de rechtshandig was en dat het voor hem gemakkelijker was om een paard te tekenen dat naar links loopt. Waarschijnlijk zullen we het nooit meer achterhalen.

 

    Stel ons je vraag