Logo met pinguïn

Het logo dat door een bedrijf of instelling wordt gebruikt, is een belangrijk onderdeel van de huisstijl die wordt gehanteerd. Het zorgt ervoor dat de organisatie herkenbaar wordt voor het grote publiek. Vaak heeft het een specifieke betekenis wat de betreffende organisatie kenmerkt en wat deze wil uitstralen. Neem nu de pinguïn. Vrijwel iedereen zal dit associëren met kou en ijs. Maar deze altijd vrolijk ogen dieren staan voor meer.

Betekenis

De pinguïn staat dus voor meer dan alleen kou, ijs en sneeuw. Er worden ook symbolische kenmerken aan toegekend.

De pinguïn staat bijvoorbeeld symbool voor zelfdiscipline, doel en orde maar ook gemeenschapsgerichtheid. Daarnaast is het ook een teken van zelfvertrouwen, spiritualiteit en genade. De pinguïn gaat zijn eigen weg en weet als geen ander op koers te blijven.

Minder symbolisch maar wel erg van toepassing op de pinguïn is de uitmuntende communicatie die de dieren onderling hebben. Ze hebben ook een zeer goed gehoor. Ze herkennen hun partner en kroos op basis van het geluid dat ze maken. Het zijn ook heel sociale dieren

Logo’s met een pinguïn

We kennen de pinguïns natuurlijk van de animatiefilm ‘Happy Feet’. Als we kijken naar bekende logo’s met een pinguïn, moeten we goed zoeken.

Een heel bekend logo met pinguïn vinden we in de IT-wereld. Het is het logo van Linux. De gestileerde pinguïn heeft overigens ook een naam, Tux. Er bestaan verschillende versies van het logo die afhankelijk van de situatie worden gebruikt. Het logo heeft een kleurenpalet van warm geel, wit en zwart. De kleuren staan ​​voor intelligentie, geluk, en enthousiasme.

Logischerwijs kom je een logo met pinguïn tegen in de wereld van koel- en vries bedrijven. De relatie met kou en ijs is hierbij natuurlijk al snel gelegd.

In de sport kom je al snel op ijshockey verenigingen. Zo heb je in Pittsburgh de plaatselijke ijshockeyclub Pittsburgh Penguins.

In ons eigen land vinden we een logo met pinguïn bij het online marketing bedrijf Klantenspotter. Zij kozen voor het logo omdat pinguïns een zeer effectieve communicatie hebben, heel goede luisteraars zijn maar ook heel sociaal en aaibaar zijn.

 

    Stel ons je vraag