Wat maakt een logo goed?

Logosnel.nl laat zien dat een goed logo laten maken goedkoop kan, maar wat is dan precies een ‘goed’ logo? Het begint ermee dat het duidelijk laat zien om wat voor bedrijf het gaat. Het draagt bij aan het imago en de herkenbaarheid. Het moet opvallen, maar niet schreeuwerig zijn. Het ontwerp moet simpel, uniek en tijdloos zijn, zodat het net zo lang mee kan gaan als het bedrijf zelf. Qua ontwerp en kleurgebruik moet het goed aansluiten bij de bedrijfscultuur. Een heel formeel bedrijf doet er goed aan om een rustig, zakelijk logo te kiezen. Een bedrijf dat zich richt op kinderen of jongeren kan wegkomen met een speelser logo. Het moet vooral de doelgroep aanspreken.

Schaalbaar en flexibel

Het is de bedoeling dat het bedrijfslogo probleemloos kan worden ingezet via allerlei media. Het moet er online goed uitzien, maar ook op briefpapier of een billboard. Dat betekent dat het schaalbaar moet zijn. Kleine letters of plaatjes zijn amper te zien in klein formaat, dus die kun je beter achterwege laten. Ook het kleurgebruik moet te combineren zijn met de verschillende plaatsen waar het logo wordt ingezet. Zowel op een lichte als een donkere achtergrond moet het goed zichtbaar zijn. Let daarbij op de associaties die mensen onbewust hebben bij kleuren. Blauw staat vaak voor rust, rood voor passionele emoties. Een ervaren ontwerper is op de hoogte van al dit soort zaken en zal hiermee rekening houden in het ontwerp.

Kortom

Als je een echt sterk bedrijfslogo wilt, laat het ontwerpen hiervan dan over aan experts. Bij Logosnel.nl werken ervaren ontwerpers die precies weten hoe ze ook voor jouw bedrijf een professioneel logo kunnen ontwerpen. Zij staan tot jouw dienst en vaak heb je in 24 tot 72 uur twee tot drie ontwerpen om uit te kiezen. Daarmee zijn we de snelste van Nederland en België. We zijn pas tevreden als jij dat ook bent, dus we maken aanpassingen totdat jij zegt dat het bedrijfslogo klaar is. Je betaalt dan ook achteraf voor onze services. We werken met een vast voordelig tarief.

Meer weten?

Wil je een opdracht bij ons plaatsen? Of heb je nog vragen? Onze ervaren medewerkers helpen je graag verder. Aarzel niet en neem vandaag nog contact met ons op om je wensen en vragen te bespreken. We weten zeker dat we ook voor jou een logo van topkwaliteit kunnen leveren.

    Stel ons je vraag