Let hierop bij het ontwerpen van een logo!

Een goed logo is herkenbaar, heeft uitstraling en inhoud. Om je als bedrijf te kunnen onderscheiden is een professioneel logo, en de daarbij behorende huisstijl op je website, enorm belangrijk. Heb je sinds kort een eigen bedrijf en ben je op zoek naar het perfecte logo? Of bestaat jouw bedrijf al jaren en is het logo toe aan vernieuwing? Bij Logosnel.nl vind je in beide situaties de beste oplossing. Onze ontwerpers gaan voor je aan de slag en ontwerpen, op basis van jouw wensen, een uniek logo. Maar waar moet je op letten?

1: Naam en boodschap

De naam van je bedrijf is een belangrijk onderdeel van het proces. Vooral als je starter bent en je nog geen naam hebt voor je bedrijf is het belangrijk om hier goed over na te denken. Door je bedrijfsnaam in het logo te verwerken creëer je niet alleen herkenning, maar ook inhoud. Daarnaast is het ook belangrijk om na te denken welke boodschap je wilt laten overkomen met het logo. Waar staat jouw bedrijf voor en wat moeten klanten direct zien? Hiermee zet je een grote stap in het ontwerp van een uniek en professioneel logo.

2: Een slogan

Wellicht heb je al een slogan bedacht voor je bedrijf! Deze kun je laten verwerken in het logo, zodat je wat meer tekst en uitleg kan geven. Heb je nog geen slogan? Dit is vooral aan te raden wanneer het lastig is om de diensten van je bedrijf duidelijk naar voren te laten komen door middel van alleen een logo. Soms kun je met een slogan meer duidelijkheid geven. Ben je bijvoorbeeld een kapperszaak begonnen maar wil je ook laten weten dat je allerlei beauty diensten en producten aanbiedt? Dit kun je verwerken als slogan: Hair & Beauty, onder je logo.

3: Inspiratie voor je logo

Het is altijd handig om inspiratie te hebben voor je eigen logo. Heb je een afbeelding of object gezien dat precies weergeeft waar jouw bedrijf voor staat? Geef dit door aan de ontwerper van je logo. Die kan hier iets heel moois van maken. Ook als je andere logo’s hebt gezien die je aanspreken kun je deze doorgeven. Hierdoor is de kans groot dat de ontwerper van Logosnel.nl een unieke eigen draai kan geven aan een ander logo, zodat het toch helemaal bij jouw bedrijf past.

4: Het logo op je website

Ook je website speelt een belangrijke rol in het laten ontwerpen van een nieuw logo. Hoe wil je het logo op je website plaatsen en welke kleuren wil je terug laten komen? Een logo kun je vaak zien als de basis van een huisstijl op je website. De kleuren in het logo kun je laten terugkomen in je website; dit creëert eenheid. Een website is vandaag de dag enorm belangrijk om jezelf te kunnen onderscheiden. Bij Logosnel.nl ontdek je hoe snel je een bedrijfslogo voor jouw bedrijf en website kunt laten ontwerpen.

    Stel ons je vraag