Logo met een C

Investeren in een goed duidelijk ontwerp voor een logo betaalt zich op den duur vanzelf uit. Het zorgt ervoor dat jouw bedrijf veel beter wordt herkend door klanten. Een logo zal ook meestal een specifieke betekenis hebben en vertelt je waar het bedrijf voor staat en wat het wil uitstralen. Er zijn heel veel logo’s met een afbeelding. Dit is natuurlijk geen verplichting. Je kunt er ook voor kiezen om alleen gebruik te maken van letters in een bepaalde vorm en kleurstelling. In deze blog de aandacht voor logo’s met een C.

Betekenis

Een logo met enkel een afbeelding, noemt men ook wel een beeldmerk. Bevat een logo alleen tekst noemt men dit een woordmerk. Een woordmerk verwijst over het algemeen naar de merknaam. Het kan ook een slagzin zijn die betrekking op het merk of bedrijf. Als de merknaam te lang is, dan kort men deze vaak af met de initialen ervan. Deze afkorting noemen we dan ook wel een monogram.

De tekst van een woordmerk is in vrijwel alle gevallen opgemaakt in de lettertypes en kleurstelling die in de huisstijl van het bedrijf zijn vastgelegd. Hierbij wordt soms van bestaande lettertypes gebruik gemaakt. Vaak zie je ook dat de letters speciaal worden ontworpen.

Logo’s met een C

Een mooi voorbeeld van een merk dat een logo met een C heeft, is het parfummerk Coco Chanel. Hun logo bevat twee grote letters C die op gespiegelde wijze in elkaar zijn verweven. De kleurstelling is zwart-wit. Hiermee wil het merk exclusiviteit uitstralen. Een soortgelijk logo heeft sieraden en horlogeproducent Cartier. De letters zijn hier echter veel sierlijker en er staat een ovale vorm omheen.

Modemerk Calvin Klein heeft de letters C en K in perspectief staan. Hierover heen staan de volledige merknaam geprojecteerd.

Een ander fraai logo met een C zien we bij de programmeertaal C++. Als logo hebben zij een witte letter C in een blauw trapeziumvormig vlak. Naast de twee zien we twee kleine plustekens staan.

Ook de bekende crypto-website CoinMarketCap heeft een doordacht logo. Het bestaat uit een grote letter C die in een vloeiende beweging overloopt in een M.

    Stel ons je vraag