Logo met een W

Investeren in een goed duidelijk logo-ontwerp loont op den duur vanzelf. Jouw bedrijf zal hierdoor veel eerder wordt herkend door het publiek. Een goed logo zal ook een bepaalde betekenis hebben en vertelt waar het bedrijf voor staat. Enorm veel logo’s hebben een afbeelding. Dit is natuurlijk geen noodzaak. Je kunt er namelijk ook gewoon voor kiezen om gebruik te maken van alleen maar letters in een bepaalde kleurstelling en vorm. In deze blog de aandacht voor logo’s met een W.

Betekenis

Als een logo uit enkel een afbeelding bestaat, wordt dit ook wel een beeldmerk genoemd. Bevat het logo alleen tekst dan noemt men dit ook wel een woordmerk. Dit verwijst over het algemeen genomen naar de naam van het merk. Het kan ook een bepaalde slogan zijn die betrekking op het bedrijf of merk. Is de merk- of bedrijfsnaam te lang, dan zal deze vaak met de initialen worden afgekort. Dit wordt dan ook wel een monogram genoemd.

De opmaak van woordmerk is in bijna alle gevallen in de kleurstelling en lettertypes van het bedrijf. Dit is de zogenaamde huisstijl. Soms wordt er dan van bestaande lettertypes gebruik gemaakt. Je ziet echter ook veel dat de letters speciaal zijn ontworpen.

Logo’s met een W

Een mooi voorbeeld van een merknaam dat een logo met een W heeft, is Watch Dogs. Dit is een videogame franchise dat door Ubisoft wordt uitgegeven. Het logo symboliseert een gezicht van een hond. Als je goed kijkt is hier ook de letter W in verwerkt.

Modemerk Wonder Woman Klein heeft een heel fraai logo dat bestaat uit twee boven elkaar staande gevleugelde letters W.

Een ander logo met een W zien we bij de internetsoftware WordPress. Als logo hebben zij een witte letter W in een blauw gekleurde cirkel met witte rand.

Ook heel bekend is het Warner Bros logo dat bestaat uit een grote letter W en B die beide in een schild staan.

Misschien niet bij iedereen bekend maar daardoor niet minder fraai, is het logo van de Amerikaanse fastfoodketen Whataburger. Het logo van het hamburgerrestaurant bestaat uit een vijftal in elkaar geschoven oranje letters w.

    Stel ons je vraag