Boekomslag/boek cover laten ontwerpen

Boekomslag laten maken door een professional

In het schrijven van een boek gaat heel veel tijd zitten. Als het vervolgens eindelijk af is, dan wil je het natuurlijk voorzien van de boekomslag die het verdient. Een boekomslag/boek cover laten ontwerpen  door een professionele designer hoeft gelukkig helemaal niet duur te zijn.

Wij werken samen met uitgevers maar ontwerpen ook regelmatig aansprekende, pakkende en opvallende boekomslagen die in eigen beheer uitgegeven worden. We zijn bekend met de meeste platformen.

Kosten boekomslag ontwerp

Bij Logosnel.nl heb je al vanaf € 99,- exclusief btw een e-book cover in uniek en eigen ontwerp, helemaal toespitst op jouw wensen. Een dubbelzijdig, te drukken, boekomslag ontwerp begint vanaf € 149,- exclusief btw. Wij bieden dan ook het voordeligste grafisch ontwerp van Nederland en hebben al vele grote en kleine bedrijven mogen helpen.

Wij verzorgen in principe het ontwerp van de omslag maar kunnen ook infographics, tabellen, illustraties en dergelijke in de stijl van het boek ontwerpen. Ook het selecteren en inkopen van beeldmateriaal kunnen we je bij helpen. 

 

Eerste voorstel boekomslag ontwerp binnen drie werkdagen

Wij hebben voor al onze producten snelle levertijden. Het eerste concept voor een boekomslag kunnen we binnen drie werkdagen leveren. Vaak lukt het zelfs om het concept nog eerder op te leveren. We kunnen boek covers in alle afmetingen ontwerpen en bij oplevering ontvang je de kant-en-klare vector printbestanden. Ieder ontwerp is uniek en met aandacht gemaakt door onze ervaren ontwerpers. Ook als je nog geen idee hebt wat voor boek cover je wil, dan kunnen onze ervaren ontwerpers je hierin adviseren of een voorstel doen.

Waarom een ervaren ontwerper?

Verkijk je niet op het belang van een goed boekomslag ontwerp. De omslag bepaalt namelijk voor een groot deel of het boek wordt verkocht. Het is de eerste indruk die mensen krijgen van een boek. Als de cover niet aanspreekt wordt het boek niet opgepakt voor meer informatie. Wees daarom niet bang om te investeren in het inhuren van een ervaren designer, die investering zal zich dubbel en dwars terugverdienen.

Wat maakt een boekomslag ontwerp goed?

Met een boekomslag ontwerp kun je in feite alle kanten op qua look-en-feel. Dit maakt het juist zo lastig om een keuze te maken. Op de voorkant van de cover moet in ieder geval de titel staan en bij voorkeur ook een subtitel, die de lezer een betere indruk geeft van de inhoud. De mening van anderen is voor mensen erg belangrijk, dus als je een positieve recensie over je boek hebt gekregen of al een flink aantal hebt verkocht, vermeld dit dan ook. Op de achterkant komt een korte, maar heldere beschrijving van de inhoud van het boek. Ook kun je hier een biografie plaatsen van de auteur.

Hiermee kun je aantonen waarom jouw boek geloofwaardig is. Vergeet ook niet de rug van het boek. Soms is dit het enige dat een potentiële koper ziet van het boek (het kan immers in een kast staan tussen andere boeken), dus ook dit smalle deel moet aansprekend zijn. Een ervaren ontwerper is van al dit soort zaken op de hoogte en kan je hierin adviseren.

Wat willen we van je weten?

Voor het ontwerpen van een boekomslag hebben wij bepaalde informatie nodig. Bijvoorbeeld:

  • Wat voor type boek is het? 
  • Wie is je doelgroep?
    • Heb je toevallig voorbeelden van wat hen aanspreekt?
  • De flaptekst en/of een uitgebreide samenvatting zodat wij een beeld kunnen vormen van de inhoud
  • Heb je een uitgever of geef je het boek zelf uit? Wij zullen rekening moeten houden met bepaalde (druk)specificaties zoals bijvoorbeeld afmetingen en afloop. 

Contact opnemen?

Als je een boekomslag wilt laten ontwerpen door Logosnel.nl of je wilt hierover eerst meer informatie, dan kun je contact met ons opnemen. Dit kan bijvoorbeeld telefonisch of per e-mail. Ook als je vragen hebt over de andere producten en diensten die we aanbieden kun je ons bereiken. Ons team staat voor je klaar om je verder te helpen.

Voor al onze producten geldt dat we zeer snel leveren tegen voordelige tarieven. Dit maakt professioneel grafisch design ook voor kleinere budgetten bereikbaar.